Ιστορία

Το «ΠΡΙΣΜΑ» ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1988. Τέσσερις νέοι, τότε, καθηγητές, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα φροντιστήριο που να προσφέρει ουσιαστικά στον χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Μακριά από τα εμπορικά κλισέ επεξεργαστήκαμε μια εκπαιδευτική γραμμή που μπορούσε να προσφέρει οργανωμένα τη γνώση από την Α΄ τάξη του Λυκείου μέχρι τις εξετάσεις για τα ΑΕΙ. Η γραμμή αυτή υποστηρίχτηκε με
• φυλλάδια ανά μάθημα και κεφάλαιο που δεν κάλυπταν μόνο τις ανάγκες του σχολείου αλλά με θέματα που πρόσφεραν γνώσεις απαραίτητες στο μαθητή, ώστε να προετοιμαστεί ολοκληρωμένα για τις εξετάσεις του.
• ολιγομελή τμήματα αυστηρά ομοιογενή με όποιο οικονομικό κόστος στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας μας.
• διαγωνίσματα που σκοπό είχαν όχι μόνο την επανάληψη μιας ύλης, αλλά να μαθαίνει ο μαθητής να γράφει. Να εκφράζεται δηλαδή σωστά, να είναι ακριβής, να μην πλατειάζει και να υπολογίζει σωστά τον χρόνο του.
• καθηγητές που είχαν μεράκι με τη δουλειά τους, που είχαν όρεξη όχι μόνο να διδάξουν, αλλά να εμπνεύσουν, να εμψυχώσουν, να είναι δίπλα στον μαθητή, να είναι πάνω από όλα Δάσκαλοι.

Το «ΠΡΙΣΜΑ» τον πρώτο χρόνο στεγάστηκε στο δεύτερο όροφο της οδού Αθ. Διάκου 24, με μόλις 70 περίπου μαθητές. Από το δεύτερο κιόλας χρόνο λειτουργίας μας οι στεγαστικές ανάγκες αυξάνονται και το «ΠΡΙΣΜΑ» επεκτείνεται. Σε μόλις πέντε χρόνια οι μαθητές μας ξεπερνούν τους πεντακόσιους και στη δεκαετία ξεπερνούν τους χίλιους, ενώ οι επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι θεαματικές καθιστώντας το «ΠΡΙΣΜΑ» μακράν το πρώτο φροντιστήριο στην πόλη μας. Στεγαζόμαστε σε τρία κτίρια. Σε πέντε ορόφους της Αθ. Διάκου 24, σε πέντε ορόφους της Γούναρη 74 και σε δύο ορόφους των οκτώ αιθουσών ο καθένας στην Αθ. Διάκου 27.

Η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται και το 2006 ιδρύουμε το «φιλολογικό ΠΡΙΣΜΑ» που στεγάζει τη θεωρητική κατεύθυνση στους δύο ορόφους της οδού Αγ. Νικολάου 99. Τον ίδιο χρόνο ιδρύεται η «ΠΡΙΣΜΑ πληροφορική» στον τρίτο όροφο του ίδιου κτιρίου. Από το 2014 λειτουργεί παράρτημα του φροντιστηρίου στο Ρίο (Αθηνών 63). Ταυτόχρονα γίνεται επέκταση στο χώρο των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης. Τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και τον φορέα πιστοποίησης UNICERT γίνεται προώθηση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ).

Σήμερα στον εκπαιδευτικό μας όμιλο «ΠΡΙΣΜΑ» φοιτούν περί τους 1200 μαθητές και απασχολούνται πάνω από 90 εργαζόμενοι.

Πάνω από 8000!!! είναι οι μαθητές μας που έχουν πετύχει σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συνεχίζουμε πάνω στις ίδιες αρχές με τις οποίες ξεκινήσαμε και με τους μαθητές μας ελπίζουμε να κατακτήσουμε ακόμα ψηλότερες κορυφές. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές μας και τους γονείς τους που μας εμπιστεύθηκαν, στους καθηγητές μας και στους συνεργάτες μας που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε το «ΠΡΙΣΜΑ» να είναι ένα από τα κορυφαία φροντιστήρια στη χώρα μας.

Ταβαντζής Κώστας
Διευθυντής σπουδών
Ιδρυτικό μέλος των φροντιστηρίων «ΠΡΙΣΜΑ»